Cine suntem?

Grupul este condus de PhD. Radu Pandrea iar misiunea noastra este sa-i ajutam pe apicultorii care practica stuparitul atat din pasiune (placere, relaxare, hobby…) cat si pe cei profesionisti.

Sub deviza “De la apicultor…la apicultor”, echipa Viitor Sanatos este formata din oameni implicati direct in acest domeniu, oameni care stiu foarte bine diferenta intre apicultura practicata ca hobby si cea profesionala. Consultantii nostri te vor sfaturi in orice moment al sezonului activ sau inactiv, iti vor spune exact ce ai nevoie in functie de stuparitul care il practici si mai mult decat oriunde, te vor invata ca la fel ca si in sport sau in orice alt lucru, intre pasiune si performanta exista doar o diferenta… si nimic altceva.

Istoria in apicultura

“Ca si lider, am ajuns in familie la a 3-a generatie de apicultori. Inca de pe vremea strabunicului meu (in jurul anului 1945), albinele nu au lipsit din curtea casei. Ion Gabor si subsemnatul (Radu Pandrea) suntem cei care au dus aceasta indeletnicire pana aici.”

                               

Echipa implicata in departamentul de apicultura

Dr. Radu Cristian Pandrea

Ec. Vera Pandrea

Nadejda Pandrea

Ionel Prodan

Lorand Pleiner

Ing. Nora Pacurariu

Nu uita … noi nu iti vindem, noi te ajutam (personalizat) sa alegi varianta optima !

 

Realizarile noastre in tehnologie apicola

Din 1999 si pana in prezent am adus in atentia apicultorilor foarte multe noutati esentiale:

In anul 1999 am demarat un proiect in care am inovat colectoarele de polen pe care Oros Iosif (supranumit “tata polenului romanesc”) le-a creat pentru salajeni. In 2002 am ajuns de la 6- 7 kg/fam/an polen colectat cu colectoare tip Oros la o performanta medie de 14,6 kg/fam/an polen colectat. Proiectul s-a incheiat in 2003 cand modelul respectiv de colectoare a intrat in productia de serie si a echipat mai multe stupine din tara. Am ajutat apicultorii sa inteleaga cat de mare diferenta exista intre placile active tip Salaj si celelalte existente pe piata in acel moment

In 2001 am promovat tehnologia producerii polenului dincolo de granitele judetului Salaj

In 2002 am inaugurat departamentul de tamplarie, unde am inceput productia de serie a stupilor si altor obiecte de inventor apicol din lemn.

Din 2003 am oferit apicultorilor din restul tarii placile active tip Salaj (Oros)

Din 2004 am participat la targurile apicole incepand cu cel de la Faget, promovand producerea polenului ca alternativa la miere. Astfel am ajutat o serie de apicultori care au ales sa produca polen cu colectoare inovate de echipa din acea vreme. Aportul la reusite si l-au adus si apicultori consacrati din zona Ardealului precum Tehn. Mircea Petrut, Eugen Titisan, Ing. Calin Galea

In 2009 in cadrul evenimentului “Targul Mierii” din Blaj, am incepeut promovarea tablei expandate (plasa antivarroa), ca si solutie ideala pentru realizarea aerisirilor stupilor atat in capac cat si in soclurile igienice (funduri antivarroa). Am devenit cel mai mare distribuitor de “ plasa antivarroa “ din Romania si impreuna cu Ing. Dp. Alexandru Mateescu (director Fabrica de Tabla Expandata - Griro SA) am dezvoltat modelul de plasa MQ4, cu calitati superioare celor existente pana in acel moment.

Din 2011 am promovat gama de produse Agrana in zona Transilvaniei, am promovat gama Dulcofruct in 70% din Romania, am produs cele mai bune dalti din inox cu scarar si maner, am produs primul extractor cu ax orizontal din Romania, producem o gama variata de tavi si bancuri pentru descapacit, am adus in Romania tehnologia fagurilor si a ramelor din plastic.

Am publicat online o serie de articole cu rezultate ale cercetarilor realizate, referitoare la modelele de stupi folositi in Europa.

In 2016 am incheiat un parteneriat cu Mann Lake LTD – SUA (Lider mondial in nutritia albinelor) pentru distributia de hrana proteica in Europa. Astfel am pus la dispozitia apicultorilor suplimente proteice precum Ultra Bee (considerat suplimentul No.1 in lume) si Bee Pro.

Am participat ca expozanti la congresul Apimondia 2017 desfasurat in Turcia.

 

Misiunea noastra

Este sa sustinem apicultorii din Romania in activitatea pe care o practica, in vederea cresterii performantelor acestora, combinand activitatea de cercetare stiintifica cu cele mai valoroase cunostinte pe care le-am acumulat in domeniul apicol, in cei peste 60 de ani de traditie in stuparit.

Va stam la dispozitie la urmatoarele numere de telefon:

CONSULTANTA TEHNICA

Luni-Duminica - Orele 08.00-20.00  

Tel. 0765.25.25.85

PRELUARE COMENZI

Luni-Vineri - Orele: 07.30-16.00

Orange 0745.30.30.49

INFORMATII DESPRE LIVRARI

Luni-Vineri - Orele: 11.00-15.00

Tel. 0748.30.30.49

La cerere pe adresa de e-mail

Email: info@viitorsanatos.ro